Yellowfilm

Allt om underholdning på nettet

Utdanninger innen fotografi

Fotografer jobber med mye forskjellig. Noen jobber i et studio, noen tar bilder i naturen og noen jobber i nyhetsredaksjoner. De fleste velger å spesialisere deg innen ett felt, selv om grunnutdannelsen er den samme.

Andres ønsker og eget uttrykk

De fleste fotografer jobber for andre, derfor er det også nyttig å være god til å kommunisere og forstå hva kundene ønsker og trenger. Samtidig er det viktig at du som fotograf har ditt eget uttrykk, slik at du skiller deg fra mengden. Husk alltid at du skal formidle et budskap med bildene dine. Du må også beherske mange teknikker, men det skader ikke å være litt utradisjonell nå og da. Kreativitet er en viktig egenskap for en fotograf.

Flere utdanningsmuligheter

Som fotograf kan du utdanne deg på flere måter. Du kan velge Medier og kommunikasjonsfag på videregående. Dette er en toårig utdannelse, og etterpå går du i lære i to år for å få fagbrev i fotograffaget. Du kan også ta fotografutdannelsen etter videregående, og det er mange privatskoler å velge blant. De ulike skolene har ulike opptakskrav. Det finnes også enkelte nettsider som tilbyr grunnkurs i fotografering, men det er usikkert om du får eksamenspapirer på den måten. Uten papirer kan det være vanskelig å dokumentere det du har lært.

Kurs deg på nett

Men nettkurs kan være en god start for nybegynnere. Da kan du teste ut om fotografiutdannelse er noe for deg. Kanskje du lærer deg å ta noen blinkskudd, som du vil forstørre og forevige. Det er aldri for seint å bli en bedre fotograf, selv om du holder deg på amatørnivå.
Studier i utlandet

Mange ønsker å studere i utlandet, og tilgjengelige fotografistudier finnes i de fleste land. Dette kan være en perfekt utdannelse å velge dersom du har lyst på et år eller to i utlandet.

posted by admin in Film and have Comments Off on Utdanninger innen fotografi