Yellowfilm

Allt om underholdning på nettet

National Lampoon’s Vacation serien

National Lampoon’s Vacation er en serie med fire filmer som ble utgitt mellom 1983 og 1997. Det har også blitt laget flere spin-off filmer, og i 2015 kom en oppfølger hvor man følger familien videre.

Den første filmen var National Lampoon’s Vacation fra 1983, hvor Griswold-familien dro på road trip over USA for å nå en av de mange fornøyelsesparkene i USA, nemlig Walley World. De møter på en rekke hindre underveis, og i tillegg kommer de frem til Walley World bare for å se at parken er stengt.

Film nummer 2 kom i 1985, og denne gangen reiser Griswold-familien på ferie i Europa. Igjen bys det på forviklinger av ypperste klasse, blant annet når far ikke klarer å bli vant til å kjøre på venstre side av veien. Underveis i Europa blir de frastjålet kamera, og ender opp med å bli delaktige i både ran og kidnapping.

Neste ut i rekken er juleferien som familien bega seg ut på i 1989. Igjen er det far i familien som ønsker en helt spesiell og morsom familieferie til jul. Her er det ikke så mye reising inne i bildet, men familien klarer allikevel å havne i mer enn nok av ulike kniper i løpet av juleferien.

I 1997 var det Las Vegas som stod på trappene for familien Griswold. Far får en bonus fra jobb, og velger å ta familien med til Las Vegas. Han ender selvsagt opp med å spille bort alle pengene med en gang, og jobber hardt med å få dem tilbake igjen. Her hadde nok far i huset gjort det mye bedre med nettcasino, hvor det er lettere å holde oversikt over pengene man spiller for, og ikke minst hvor man faktisk får bonuser underveis i spillet.

Dette er en serie av familie-katastrofe filmer for enhver anledning. Litt flaut blir det, men det er vel også poenget!

posted by admin in Film and have Comments Off on National Lampoon’s Vacation serien